De Sleutel

Over mij

Als je met mij aan de slag wilt dan is het is handig om te weten wie ik ben en wat mij motiveert.

 

Na mijn Mavodiploma ben ik aan het werk gegaan als secretaresse. Kort daarna ben ik getrouwd en samen hebben wij twee kinderen (zonen) gekregen.

Naast gezin en werk heb ik nog vele opleidingen in de avonduren gevolgd om mij verder te ontwikkelen.

Ongeveer op mijn vijftigste levensjaar werd ik ontevreden. Ik vond mijn werk niet leuk meer en was op zoek naar uitdaging. Dit lukte mij niet in mijn eentje. Ik heb toen hulp gezocht bij een coach. Deze gesprekken hebben mij in beweging gezet.

Ik heb de uitdaging gezocht in een andere baan in het bedrijfsleven (na ruim 20 jaar bij de overheid te hebben gewerkt). Ook dit bleek het uiteindelijk niet te zijn en na enkele omzwervingen ben ik toch weer begonnen bij de overheid. Hier heb ik de uitdaging gezocht in het begeleiden/coachen van jonge mensen die een stageplek nodig hadden.

Dit heb ik met veel plezier gedaan. Dit resulteerde zelfs in een landelijke nominatie als de beste stagebegeleider. Als beloning voor deze nominatie mocht ik een coaching opleiding volgen.

Het werd een NLP coaching opleiding (zie ook coaching). Ik heb hier veel geleerd en aan het eind van de opleiding was ik er van overtuigd: dit is wat ik wil een eigen coaching praktijk.

Na de opleiding heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als coach/begeleider en is mijn Bedrijf De Sleutel van start gegaan. Dit is nu ongeveer 7 jaar geleden.

Als aanvulling op de coaching opleiding heb ik mij drie jaar geleden gespecialiseerd als rouwbegeleider

De opleiding rouwbegeleiding duurde een jaar (zie ook rouw). Ik voelde mij aangetrokken door deze opleiding omdat ikzelf te vaak met rouw in aanraking was geweest. Ik had een jaar voor de opleiding mijn moeder verloren en werd mantelzorger voor mijn vader . Het lukte mijn vader niet over het verlies van zijn vrouw te komen en dit gaf mij extra stimulans om de rouwopleiding te volgen. Naast mijn gezin, werk en de mantelzorg heb ik de opleiding afgerond en ben ik dit gaan toepassen in mijn praktijk.

Ik volg nog regelmatig vakgerichte workshops en houd intervisies met collega coaches om goed op de hoogte te blijven. Daarnaast heb ik een goed netwerk opgebouwd waarbij ik veel leer over het ondernemerschap.

Om alles compleet te maken volg ik nu een opleiding tot mandaladocent. Het tekenen van een mandala (zie ook workshops) geeft rust en kun je je gevoelens in kwijt.

Ik werk nu parttime en heb daarnaast voldoende tijd voor mijn praktijk dit doe ik met veel plezier en erkenning. Ik voer coaching gesprekken met jong volwassenen en volwassenen. Ik geef rouwbegeleiding aan volwassenen en kinderen. Ik geef mandala tekenles zowel individueel als aan groepen.

Ik vind het fantastisch om mensen te helpen vanuit mijn achtergrond en opleiding en ik vind het belangrijk dat mensen zich veilig voelen bij mij. Ik werk laagdrempelig en luister naar wat de behoefte is. Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt.